Wil je een betere website om betere resultaten te behalen? Maar je weet niet waar je moet beginnen? Lees dan dit artikel en binnen vijf minuten ben jij op weg naar een betere website!

Minuut 1: check de schaalbaarheid

Kijk of je website goed werkt op verschillende apparaten. Het is van belang dat je website net zo goed functioneert en oogt op een desktop als op je mobiele telefoon. Een handige tool om je website op verschillende resoluties te bekijken is bijvoorbeeld screenfly en voor de ontwikkelaars onder ons browserstack.

Minuut 2: vraag feedback aan bezoekers

Durf feedback te vragen aan je bezoekers. Dit kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld door klanten na een bestelling een verzoek tot evaluatie te sturen. Het versterkt niet alleen de relatie met je klant, het wekt ook vertrouwen. Vervolgens is het van belang dat er ook iets wordt gedaan met de feedback. Als dank van waardering kun je de klant bijvoorbeeld korting op de volgende bestelling geven.

Minuut 3: vraag een externe om feedback

Vraag iemand anders om je website te gebruiken en vraag naar feedback. Ook al vraag je maar naar de mening van vijf verschillende mensen in je eigen netwerk, je zult altijd verbeterpunten ontdekken. En voer deze verbeteringen dan ook door!

Minuut 4: bespioneer je concurrent

Ga naar de website van je grootste concurrent. Wat doen zij goed, wat jij zelf minder goed doet? Ook op het gebied van websites geldt: ‘beter goed gejat dan slecht bedacht’. Het levert altijd nieuwe inzichten en verbeteringen op. Zorg wel dat je nooit iets 1-op-1 overneemt.

Minuut 5: topsellers op je homepage

Bekijk wat je best verkopende items zijn en overweeg vervolgens op deze op de homepage te plaatsen. Het zijn niet voor niets de best verkopende items: ze zullen vanaf de homepage alleen maar voor meer sales zorgen!

Artventus groeit!

Artventus groeit! Artventus bestaat inmiddels ruim acht jaar. In die periode maakten we veel websites, webshops en webapplicaties voor …