Ga jij met tegenzin naar je werk? Hoe zou het zijn om elke dag vol met energie en passie bezig te zijn met je werk? Veel mensen dromen van een carrièreswitch. Eindelijk doen wat je echt wilt! Misschien moet je een eigen webshop beginnen! Het heeft zoveel voordelen! Na het lezen van de onderstaande vijf redenen ga jij waarschijnlijk je eigen webshop beginnen!

1. Werk wanneer jij wilt

Je wekker gaat om 07:00 uur. Per ongeluk heb je de vorige dag je wekker een half uur later gezet. Hierdoor kom je te laat op je werk! Je trekt snel wat kleding aan en rent gehaast de deur uit. Half in slaap ren je naar de bus, maar helaas, je bent te laat. De enige optie is nog om de trein te halen. Eenmaal aangekomen op het treinstation heeft je trein ook nog eens vertraging!

Klinkt dit bekend? Veel mensen ervaren dagelijks de stress die komt kijken bij te laat opstaan. Wanneer je je eigen webshop begint kies je ervoor om je eigen uren in te delen. In tegenstelling tot bij werken voor een baas zijn er geen verplichtingen om op een bepaald tijdstip ergens te zijn in de ochtend.

Maar, pas op! Het is uiteraard niet de bedoeling dat je teveel relaxed - er moet ook gewerkt worden. Dit is wel een valkuil voor sommige mensen die een eigen webshop beginnen. Daarom is het belangrijk dat je een ijzersterke discipline hebt. Je moet jezelf activeren zonder een kantooromgeving. Overigens: als je vanuit thuis werkt is de lijn tussen werk en leven flinterdun. Als je hiervoor kiest kun je op een gegeven moment het onderscheid tussen je sociaal leven en het bedrijf uit het oog verliezen.

2. Breng meer tijd door met je familie en vrienden

Een groot voordeel van een eigen webshop beginnen: meer tijd voor je privéleven. Vroeg het huis verlaten in de ochtend en laat in de avond terugkomen kan ervoor zorgen dat je je vrienden en familie minder vaak ziet dan gewenst. Stel je eens voor dat je vanuit thuis werkt. Misschien werk je achter een bureau of zit je op de bank in je pyjama te werken. Ik wil niet sentimenteel doen, maar dit betekent dat je veel meer tijd hebt om met je familie en vrienden door te brengen!

3. Werk overal

Ooit gedroomd om vanuit een bankje in het park te kunnen werken? Je kunt je laptop meenemen en in de zon werken. In een andere omgeving werken stimuleert je inspiratie en creativiteit. Omdat je niet locatie-afhankelijk bent hoef je in de ochtend niet in de file te staan of op een vertraagde trein te wachten. Als je jezelf realiseert hoeveel tijd je hiermee bespaart in een week, klinkt het heel aantrekkelijk om hier een punt achter te zetten en een eigen webshop te beginnen!

4. Het bedrijf sluit nooit

Met een webshop zit je niet vastgeketend aan de reguliere openingstijden. Ervan uitgaande dat er geen problemen met de hosting zijn, is een webshop 24 uur per dag 7 dagen in de week en 365 dagen per jaar geopend.

De bestelling en betaling zijn volledig geautomatiseerd. Dus je hoeft niet om drie uur in de nacht op te staan voor een bestelling. Wanneer je opstaat kun je rustig het pakket klaar maken voor verzending om vervolgens te versturen. En na een tijd kun je dit als het goed is laten doen!

Een grote angst voor ondernemers is dat zij vaak bang zijn dat ze niet kunnen concurreren met de grote bedrijven. Maar wanneer je 24 uur per dag open bent en zij slechts een fractie hiervan, dan is het vrij duidelijk wie er een voorsprong heeft. Veel consumenten winkelen in het weekend, zelfs op zondag. Als je ervoor zorgt dat je ook dan beschikbaar bent en je concurrent niet. Dan heb je wederom een substantiële voorsprong.

En het is uiteraard veel goedkoper om een webwinkel te onderhouden dan een compleet winkelpand.

5. Verkoop wereldwijd

Stel je voor dat je een winkel opent in de buurt waar je woont. Als je in een klein dorp woont bereik je natuurlijk weinig mensen met een fysieke winkel. Zelfs als je gaat verhuizen en hierdoor je vrienden en familie moet verlaten. Dan is er nog steeds geen enkele plek waar je zoveel potentiële klanten bereikt als het internet.

Tegenwoordig heeft vrijwel iedereen toegang tot het internet en met een fantastisch wereldwijd verzendsyteem is het mogelijk om de volgende dag je pakket te ontvangen. Dit maakt het mogelijk om een ongekend klantenserviceniveau te bereiken, waardoor je snel kan groeien!

Eigen webshop beginnen?

Artventus helpt je graag met het opzetten van je eigen webshop. Kijk hier wat we voor jou kunnen betekenen!