Wat doe je op dit moment om je website actueel te houden? Wat was de laatste keer dat je iets hebt geüpdatet? Voor veel website-eigenaars is hun blog sectie het enige wat actueel is, maar dat is niet genoeg!

Je website actueel houden is makkelijker dan je denkt. Zorg dat het een prioriteit wordt en je zult zien dat je conversie omhoog gaat! Hieronder lichten we een aantal aspecten uit waar je op moet letten bij het actueel houden van je website.

Houd je website in beweging

Je hebt waarschijnlijk al meerdere malen gehoord dat je website regelmatig content nodig heeft om beter te ranken in Google. Google wilt namelijk zien dat je website in “beweging” is. Veel ondernemers lopen echter tegen hetzelfde probleem aan. Deze week heb je het druk, dus post je volgende week twee berichten. De week hierop weer geen tijd en uiteindelijk post je in de vierde week drie berichten. Uiteindelijk is al je content verspreid waardoor het niet het beoogde effect heeft. Plus; al de andere content op je website moet ook actueel blijven.

Zorg voor jezelf dat je een heldere planning hebt voor je blogberichten. Een goede tip: bij elke WordPress website zit een functie waarmee je kan instellen wanneer een bericht op je website wordt geplaatst. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als je op vakantie gaat.

De volgende stap is om sterke afbeeldingen bij je bericht te plaatsen. Het plaatsen van afbeeldingen bij je bericht kan je conversie aanzienlijk verhogen!

Webdesign heeft een houdbaarheidsdatum

Bij een website met een gedateerde look of slecht design zullen bezoekers vertrekken. Volgens onderzoek vertrekt 38% van de bezoekers zodra het design of layout niet aantrekkelijk is. Een gedateerde website kost je geld. In de meeste gevallen is een slecht design schadelijker dan slechte content.

Sterk design maakt het voor de bezoeker gemakkelijk om te navigeren door de website. Zodra een bezoeker niet de informatie kan vinden dan zul je naast een vertrekkende ook een gefrustreerde bezoeker hebben. Deze niet-terugkerende bezoeker zal vervolgens jouw website niet aanbevelen bij zijn vriendjes, waardoor deze allemaal naar de concurrent gaan.

Kortom; webdesign heeft een houdbaarheidsdatum. Als er sinds 2005 niets aan je website is verandert, dan is het tijd om je website actueel te maken! Houd je website modern en toegankelijk en je zult zien dat je de concurrentie op afstand houdt.

Artventus - The Guitar Company

Verbeter de prestaties van je website

Plaatjes die langzaam inladen, slecht geschreven code en het implementeren van te veel extras, zoals plugins die niet worden gebruikt, zullen je website drastisch langzaam maken. Ideaal gezien moet een website binnen 3 seconden worden geladen. Als de laadtijd boven de 3 seconden uitkomt dan zul je bezoekers verliezen en dus inkomsten.

Ook Google straft trage sites genadeloos af. Trage websites krijgen van Google “strafpunten” waardoor ze bij het indexeren lager in de zoekresultaten belanden. Het laatste wat je wilt is oude codes, grote afbeeldingen en teveel extras welke je bezoekers wegjagen en ervoor zorgen dat Google je lager indexeert.

Blijf op de hoogte van de laatste trends

De meeste trends komen en gaan, maar er zijn gelukkig ook trends die blijven. Zo is bijvoorbeeld responsive design niet meer weg te denken. Het inspelen op laatste trends helpt bij het actueel houden van je website.

Geef de bezoeker een reden om terug te komen

De belangrijkste reden om je website actueel te houden is dat je de bezoeker een reden geeft om terug komen. Zodra er niets op je website veranderd dan zal je bezoeker zich vervelen en verder kijken. Kijk maar naar Social Media; als Facebook niet blijft innoveren dan zouden zij in het verleden blijven hangen net als MySpace.

Luister naar wat je bezoekers willen en kijk naar je concurrent, maak veranderingen in je design en update je content! Doe er alles aan om je website up-to-date en relevant voor je bezoeker te houden.

Is je website aan een update toe? Neem contact op!

Heb je het gevoel dat jouw website wel een update kan gebruiken? Check onze diensten om je website weer terug op de rails te krijgen. Samen zorgen we ervoor dat je gedateerde website transformeert in de ergste nachtmerrie voor je concurrent!

Artventus groeit!

Artventus groeit! Artventus bestaat inmiddels ruim acht jaar. In die periode maakten we veel websites, webshops en webapplicaties voor …