Content mét beeld krijgt liefst 94 procent meer views dan content zonder beeld. De animatievideo als online communicatiemiddel is sterk in opkomst en wint snel aan populariteit. En dat is niet voor niets. Wij durven zelfs te stellen dat de animatievideo een van de belangrijkste online communicatiemiddelen is.

Bij het maken van een website gaan we uit van content. Veel klanten denken hierbij voornamelijk aan de tekst die op hun website wordt gecommuniceerd. Maar dit is niet het enige aspect. Beeld is namelijk minstens zo belangrijk. Daar zijn de specialisten het wel over eens. Men zegt vaak ‘een foto zegt meer dan duizend woorden’, maar voor visuals, infographics en animatie video’s geldt dat zelfs nog meer.

60.000 keer sneller

Mensen verwerken beeld 60.000 (!) keer sneller dan tekst. Dit is een zeer belangrijk gegeven voor online communicatie. Je vraagt je bijna af waarom je nog tekst zou gebruikt bij je online communicatie. Je doelgroep één minuut naar een video of ander beeld laten kijken levert immers 60.000 keer zoveel informatieoverdracht op dan ze een tekst laten lezen. Het belang van goed beeld is dan ook duidelijk.

Het gebruik van animatievideo

Daarom adviseren we onze klanten ook altijd om goed na te denken over hoe ze op hun website communiceren. Goed beeld is niet alleen belangrijk voor je on-site communicatie, maar ook voor de vindbaarheid in Google en andere zoekmachines. Voor diverse opdrachtgevers maakten we inmiddels animatievideo’s. Het grote voordeel van deze manier van visuele communicatie is dat je veel uit kunt leggen in korte tijd. Daarnaast zijn mensen eerder geneigd een (aantrekkelijke) video te bekijken dan een lange webtekst te lezen.

Concept uitleggen met een animatievideo

Een animatie video is onder andere uitermate geschikt voor het uitleggen van een bepaald concept. Zo maakten we bijvoorbeeld een animatievideo voor het concept MysteryDining. Het zou natuurlijk onzin zijn om dit verhaal te schrijven en vervolgens in tekst uit te gaan leggen wat dit concept inhoudt. Kijk daarom naar onderstaande animatievideo:

In deze video zie je duidelijk de toegevoegde waarde van animatie. In 45 seconden brengen we een hoeveelheid informatie over die anders vele honderden woorden in beslag neemt.

Boodschappen overbrengen met animatie

Een ander doel van een animatievideo kan zijn om een bepaalde boodschap over te brengen, om zaken uit te leggen of om mensen te overtuigen. Met deze doelstellingen kwam een politieke partij bij ons terecht. Ze wilden in de campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen uitleggen wat een provincie nu eigenlijk doet, en tegelijkertijd mensen overtuigen op hen te stemmen. We hebben dit in minder dan twee minuten uitgelegd aan de hand van een animatievideo:

De voorbeelden die we hierboven hebben besproken laten mooi zien hoe effectief animatievideo’s zijn om in korte tijd veel informatie over te brengen. De combinatie van verbale (spraak) en non-verbale (beeld) communicatie maken dat het zoveel waarde toevoegt ten opzichte van alleen tekst of alleen een plaatje.

Heb je vragen over het laten maken van een animatievideo of interesse in een samenwerking? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op: [email protected]

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Artventus groeit!

Artventus groeit! Artventus bestaat inmiddels ruim acht jaar. In die periode maakten we veel websites, webshops en webapplicaties voor …