Een webapplicatie is gek genoeg nog geen heel bekend fenomeen. En dat is best vreemd, want het is een perfecte tool om online processen te vereenvoudigen en zo een hoop tijd en dus geld te besparen. In dit artikel leggen we de essentie van webapplicaties uit aan de hand van een recente case voor onderwijsorganisatie NHTV.

Om bij het begin te beginnen:

Wat is een webapplicatie?

Simpel gezegd: een app waarvoor je geen app hoeft te downloaden, maar die je gewoon gebruikt in je webbrowser. Dit komt doordat de gegevens van de applicatie online worden opgeslagen. Het grote voordeel is dus dat er geen software aan te pas komt. Dat maakt dat zo’n webapplicatie overal toegankelijk is via mobiele apparaten met een webbrowser.

Webapplicaties vind je overal online en onbewust maak je er dagelijks veel gebruik van. Bijvoorbeeld:

  • Internetbankieren op je pc
  • Gmail op je pc
  • Facebook-chat

Het probleem van NHTV

NHTV Breda benaderde Artventus begin 2015 met de vraag of wij hen konden helpen bij een probleem met de inschrijfprocedure. Deze case laat zien hoe een relatief eenvoudige webapplicatie tot grote verbeteringen in verschillende lagen van de organisatie leidde. De NHTV is een onderwijsinstelling met zo’n 7000 Nederlandse en buitenlandse studenten. De diverse opleidingen hadden verschillende inschrijfprocedures. Dit leidde tot veel onduidelijkheid onder aankomende studenten. En dit leidde binnen de organisatie dan weer tot een hoop administratieve problemen, een roodgloeiende telefoon en overbelasting van personeel.

De oplossing

Dit probleem werd bij ons neergelegd. We hebben tijdens een aantal sessies een inventarisatie gemaakt van de wensen van zowel NHTV als studenten. Hieruit kwam naar voren dat een gebrek aan duidelijkheid het grootste probleem was onder studenten. Conclusie: we gaan voor een webapplicatie die er simpelweg voor zorgt dat de inschrijfprocedure niet meer fout kán gaan. De webapplicatie helpt studenten door middel van het doorlopen van een aantal heldere stappen om de juiste inschrijfwijze te kiezen.

Resultaten webapplicatie NHTV:

  • Grote afname te late inschrijvers
  • Duidelijkheid onder (toekomstige) studenten
  • Verkort inschrijfproces
  • Ontlasting afdeling administratie
  • Zeer gebruiksvriendelijk
  • Doelgroepgerichte oplossing

Geïnteresseerd in hoe zo’n inschrijfwijzer in de praktijk werkt? Klik dan hier. Wil je zelf een webapplicatie laten maken, neem dan contact met ons op.

Wil je meer weten over de basics van webapplicaties, kijk dan eens naar onderstaande video.