We maken bij Artventus al ruim acht jaar websites, webshops en webapplicaties voor uiteenlopende organisaties. Veel bedrijven komen bij ons en willen een (nieuwe) website laten maken. Vaak hebben ze hier allerlei ideeën over en regelmatig komen we dezelfde fouten tegen. We zetten hier een aantal aspecten op een rij waar je op moet letten bij het (laten) maken van een nieuwe website

Redeneer vanuit de bezoeker

Misschien wel de meest gemaakte fout door organisaties is dat ze vooral nadenken over wat men zelf wil vertellen. Terwijl nog belangrijk is wat bezoekers willen lezen. Naar welke informatie zoekt men? Op welke vragen wil men antwoord? Denk hier goed over na bij het ontwikkelen van een platform. Bij het maken ervan gaan we altijd uit van de content!

Ben vindbaar via Google

Als organisaties een website laten maken, moeten ze goed nadenken over de vindbaarheid in Google. Je kunt immers wel een mooie website hebben, maar als er geen bezoekers op komen is het weggegooid geld. Veel website bouwers denken hier ook niet goed over na. Regelmatig komen ondernemers bij ons komen met dit probleem. We passen de pagina’s dan zo aan dat hij wel gevonden wordt. Hierbij gaan we altijd uit van de termen waar klanten op zoeken. Hierop moet je gevonden worden!

website laten maken
Vindbaar zijn in Google begint bij een goed zoekwoordenonderzoek

Kijk niet alleen naar prijs

Veel internet bureaus adverteren met ‘complete’ pakketten vanaf bijvoorbeeld € 99,-. Deze pakketten zijn alles behalve compleet. Goedkoop blijkt uiteindelijk altijd duurkoop. Een goede website of webshop is niet goedkoop, maar betaalt zich uiteindelijk terug in bezoekersaantallen en online omzet. De voordelen van een volledig op maat gemaakte websites zijn onder andere dat ze volledig in de juiste huisstijl en naar wensen van de gebruiker worden gemaakt. Lees hier meer over de voordelen van een site op maat.

Ben voor iedereen toegankelijk

Een onderschat aspect is websites toegankelijk maken voor iedereen. Zowel (potentiële) bezoekers als zoekmachines. Dit zit in visuele aspecten zoals kleurcontrast, maar ook in technische back-end instellingen van de website. Denk hierbij aan het instellen van kopteksten (H2 & H3) voor tussenkopjes in de teksten et cetera.

Website laten maken? Neem contact op!

Wilt u een website laten maken? We hebben ruime ervaring met het maken van websites en alle hierboven genoemde problemen. Bekijk een selectie van ons eerdere werk of neem direct contact op.

Bewaren

Bewaren